Pikalaina CashBuddylta?

CashBuddyn kaltaisten toimijoiden ideana on tarjota vertaislainaa tarvitseville, eli ajatuksena on sijoittaa luottoon, ilman rahoituslaitosten väliintuloa. Luotonhakijalle tämä merkitsee mutkatonta hakuprosessia jossa olennaisten tietojen tarkastamisen jälkeen raha siirtyy tarvitsevalle parhaimmillaan parissa päivässä. Kulut ovat vakiot, takaisinmaksuajasta riippuen. Koron lisäksi luoton tuotto koostuu muiden pikalainojen tavoin erilaisista lainanhoito- ja käsittelykuluista jotka samalla toimivat eräänlaisena riskitakuuna.

HAE LAINA!

Nimestä huolimatta CashBuddy ei toimi kaveripohjalta eli luotonannon yleiset säännöt pätevät myös tässä ja tarjoajan taustalla on toimiva ja lainsäädäntöön sitoutunut yritys joka perii maksuja vähintään samalla intensiteetillä kuin muut alan toimijat. Vertaislaina merkitseekin lähinnä sitä ettei luotonmyöntäjä toimi rahoituslaitoksen tavoin muuten kuin luotontarjoajan ominaisuudessa. Todellisuudessa ongelmaluotot etsiytyvät nopeasti eteenpäin, niiden perintään erikoistuneille toimijoille. Alan peruslainalaisuuksien mukaisesti yritys on osa suurempaa, ylikansallista rahoitusalan konsernia.

Luoton ominaisuudet

CashBuddyn tarjoaman luoton Lainatyyppi on Kulutusluotto, luoton kokonaismäärä on 3000 euroa ja takaisinmaksettava summa on 4631 euroa, 36 kk:n maksuajalla. Siten todellinen korkoprosentti nousee 36%:iin, nimellisen koron ollessa 19.9%. Maksueriä on 36 kpl. Lainan saamiseksi ei vaadita vakuutta. Luoton uudelleenjärjestelyistä ja muista kuluista yritys perii vaihtelevan suuruiset maksut. Muilta ehdoiltaan ja myös sivustonsa yleisilmeen osalta CashBuddy on kuin mikä tahansa pikavippejä myöntävä yritys, ajalta ennen lakimuutosta.

Lakimuutoksen vaikutus

Kuten tällä sivustolla on usein todettu ei lakimuutos poistanut marginaalissa toimivia luottomekanismeja markkinoilta, ainoastaan vaikutti lainasummien suuruuteen sekä takaisinmaksuehtoihin. Alaan liittyviä ongelmia lakimuutos ei siten poistanut. CashBuddyn kaltaiset yhtiöt jatkavat pikavippien parhaiden perinteiden mukaisesti asiakkaidensa riistämistä. Jokainen voi miettiä millainen kokemus on maksaa tämänkaltaiselle yritykselle lainaa kolmen vuoden ajan.

Luoton hankkimista CashBuddyn kaltaisilta toimijoilta voi harkita lähinnä tilanteessa jossa kyse on lyhytaikaisesta, tilapäisestä tarpeesta jossa takaisinmaksu tapahtuu nopeasti. Kulutusluotoksi tätä tuskin voi kutsua, lähinnä kyse on kulutusyhteiskunnan varjopuolena langenneesta velvoitteesta jonka taustalla on yhä useammin todellinen taloudellinen ahdinko. Todellinen vertaislaina toimii täysin toisella periaatteella eli tavalla joka mahdollistaa vaihtoehtoisten, omaehtoisten rahanansaitsemistapojen kehittämisen. Kulutusyhteiskunnan orjalaivoilta periytyvä toimintalogiikka ei tunnetusti tätä tue.