Rahalaitos – aina edullisempi laina

Suomalainen Rahalaitos (osa Eone Oy:tä) ei ole varsinainen lainanmyöntäjä itse, vaan palvelu kilpailuttaa lainan usealta eri pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Tämän ansiosta kuluttaja saa aina varmasti edullisimmat lainaehdot. Yritys on saanut AAA-luottoluokituksen tunnustuksena esimerkillisestä taloudenhoidosta ja avainlipputunnuksen kotimaisuudesta. Rahalaitos kilpailuttaa lainan 16 eri pankissa tai rahoitusyhtiössä, joiden joukossa on muun muassa Cashbuddy ja Euroloan. Yrityksen konttori sijaitsee Tampereella.

LainayhtiöLainasummaLaina-aikaIkärajaHae Lainaa!
rahalaitos500-50,000€2-12 vuotta20 VHae Lainaa!

Hakeminen

Rahalaitos.fi -sivustolla lainan hakeminen tapahtuu täyttämällä hakemuslomake etusivulla, johon lainasumman ja -ajan lisäksi asiakas täyttää henkilötiedot sekä taustoja työ- ja lainahistoriastaan. Kätevästi liukusäätimillä lainan rahasummaa muuttamalla sivusto näyttää välittömästi arvioidun kuukausierän valitulla takaisinmaksuajalla. Lainan hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias ja vuositulojen tulee ylittää 7200 euroa. Rahalaitos ei myöskään salli lainan hakijoilta lainkaan julkisia maksuhäiriöitä, mutta lainan hakemiseen ei kuitenkaan tarvita vakuuksia. Sivustolla on myös mahdollista hakea lainaa yhdessä esimerkiksi aviopuolison kanssa, jolloin lainaehdot ovat yleensä suotuisammat. Lainan tarjoajasta riippuen laina maksetaan hakijan tilille jopa saman päivän aikana, kuitenkin viimeistään muutaman pankkipäivän sisällä. Lainahakemuksen täyttäminen sivustolla on lisäksi täysin ilmaista.

Lainasummat ja kulut

Pienin mahdollinen lainasumma on 500 euroa, suurin 50 000. Laina-ajan pienin sallittu pituus on vuosi, kun taas halutessaan lainaa voi maksaa takaisin jopa 15 vuotta. Laina-ajat vaihtelevat luottosumman mukaan.

Koska Rahalaitos ei itse varsinaisesti myönnä lainoja, lainan kulut vaihtelevat yhtiöittäin. Pelkkä lainahakemuksen täyttäminen ei sido hakijaa vielä mihinkään, joten eri rahoituslaitosten ja pankkien tarjoamia lainaehtoja voi rauhassa vertailla tekemättä sitovia päätöksiä.rahalaitos

Lyhenykset & omat asiakassivut

Lainan lyhentäminen tapahtuu näppärästi omien asiakassivujen kautta osoitteessa oma-rahalaitos.fi. Lainahakemuksen myötä palvelun käyttäjä saa omat kirjautumistunnuksensa sivustolle, jossa myös eri lainatarjousten vertailu ja niiden hyväksyminen tapahtuu. Jos lainan haluaa maksaa pois ennen laina-ajan umpeutumista, voi myös sen tehdä asiakassivuillaan.

Ongelmatilanteissa Rahalaitoksen asiakaspalvelijat ovat tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostitse maanantaista torstaihin kello 9.30 ja 16.30 välisenä aikana ja perjantaisin puolikymmenestä kolmeen. Kiireettömissä tilanteissa voi sivustolle olla myös yhteydessä yhteydenottolomakkeen kautta, joka löytyy nettisivun alalaidasta.